
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 200g hladkej múky, 100g masla, 50g práškového cukru, 1 žĺtok, štipku soli plnka: 250g jemného tvarohu, 60g práškového cukru, 1 vajce, 1 bielok, štipka soli želatínová poleva: tortové želé v prášku, 2 pol. lyžice cukru, 250ml vody a samozrejme čerstvé jahody
POSTUP PŘÍPRAVY
receptík mám z tejto stránky http://www.dobrutky.eu/2010/06/jahodovy-kolac/ takže origoš fotky aj postup si možete pozrieť tam...
ja pridávam taký zrýchlený >
vymiesime si cesto z múky, masla, cukru a žĺtka, štipky soli a necháme ho pol hodinku odpočívať v chlade.
medzitým si pripravíme tvarohovú masu > tvaroh vymixujeme s cukrom a žĺtkom, ja som ešte pridala strúhanú citrónovú kôru, a osobitne vyšľaháme bielky so štipkou soli.
vyvaľkáme si cesto na priemer misy, plus niečo navyše na okraje a poprepichujeme vidličkou, aby nám nenafučalo... zmiešame tvarohovú masu s bielkovou a vylejeme na cesto. Upečieme v rúre asi na 170 stupňoch cca 40-45 minút.
necháme vychladnúť, poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. dáme trošku do chladu stuhnúť a môžme baštiť... :-)))
![]() |
detail |
![]() |
uz pripraveny na spapanie |