Torta k 70. narodeninám pre nášho dedka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
POSTUP PŘÍPRAVY
 |
:o) |
 |
Fotená cez deň |
 |
Cukríky z ktorých robíme hmotu na poťahovanie. Postup je takýto cukríky umyjeme od ružového cukru aby boli biele. Do misky vymastenej maslom položíme umyté cukríky pridáme za dve lyžičky vody ak chceme mať hneď nejakú farebnú tú hmotu tak aby bola farba pekne sýta tak do tých dvoch lyžičiek vody dáme potravinovú farbu akú potrebujeme. Dá sa to zafarbiť aj potom netreba sa báť len to nebude už až také sýte ale bledšie tu napríklad ako tie hviezdičky boli zafarbené potom tak sú také bledšie. Potom pridáme za lyžičku citrónovej šťavy a za taký oriešok cery. Misku dáme do mikrovlnky na 1 minútu to všetko roztopiť my máme výkon na 800. Po každých 15 sekundách to treba vybrať a popremiešavať. Väčšinou stačí tá jedna minúta ak by ste to nemali roztopené tak treba ešte ale nejakých 20 sekúnd a to by už malo byť ok. Potom roztopené cukríky vylejeme do druhej misky kde už máme pripravený preosiaty cukor a môžeme to začať zmiešavať pokým nám neostane hmota ktorá je dobre tvárna ale hlavne sa nelepí príjme to tak do kila cukru zdá sa to veľa ale nie je. Potom hmotu vaľkáme na doske ale stále si to treba podsipávať škrobovou múčkou alebo cukrom lebo sa to bude lepiť na kredenc a používajte toľko hmoty toľko potrebujete ostatok treba dať do sáčku lebo na vzduchu to tvrdne. Pokiaľ vám to už stuhlo tak stačí to dať na 15-20 sekúnd do mikrovlnky a znova spracovať hmota je znova krásne tvárna poprípade si kúsok dofarbíte farbou akou potrebujete a tak ďalej a potom zase kúsok si odkrojíte dáte roztopiť (ak je tvrdá) aj z inou farbou a to už podľa fantázia a podľa toho akú tortičku robíte a čo na nej chcete aký obrázok vytvoriť. |
 |
Cukríky |
 |
A takto už vyzerá torta aj s oslávencom a ohňostrojom |
 |
Dedkovi sa veľmi páčila |