Puding z mladého zeleného hrášku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g šunky alebo prerastenej slaninky, 1 mladá cibuľka, petržlenová vňať, olej, 600g vylúpaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 30g masla, 20g múky, parmezán, 3 vajcia, maslo na vymazanie pudingovej formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som sedela pred kýblikom plným hrášku a už sa do mňa viac nezmestilo, tak som začala prehľadávať staré receptáte...a čože som nenašla? Recepty z "Práce" zo 7.6.1980 :) majú presne na DEŇ 31 rokov. To moje výsledné dielko síce ako puding nevyzerá, ale vám sa iste podarí!!!!!

Na oleji osmahneme cibuľku, šunku a pridáme hrášok.
Dusíme pod pokličkou do mäkka, osolíme a okoreníme.
Zatiaľ si v kastróliku zmiešame 30g masla a 20g múky, zalejeme naberačkou vody a trošku zahrejeme, aby sa suroviny spojili.
1/2 hráškovej zmesi rozmixujeme tyčovým mixérom (tento krok som vynechala, lebo mi umrel mixér :(). Zmiešame so zvyšnou hráškovou zmesou, pridáme nastrúhaný parmezán, vajíčka, dobre premiešame.
Naložíme do maslom vymastenej pudingovej formy a uvaríme vo vodnom kúpeli. Ja som mala bábovkovú formu a huncút "puding" nešiel vyklopiť :o)