Pečené papriky plnené bryndzou ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 zelených paprík * 400 g bryndze * 2 žľtky * cesnak * olej * paradajky * kôpor * soľ * ml. korenie *
POSTUP PŘÍPRAVY
Pridávam ďalšiu pochúťku z bryndze. Tieto pečené papriky nám robievala mamina. Receptík je doplnený paradajkami, ktoré pustia výbornú šťavičku. Môžeme podávať, ako večeru s chlebíkom, alebo na obed zo zemiakmi. Všetko v obrázkovom postupe.
 |
1. Papriky dôkladne umyjeme , odkrojíme vršky a vyberieme semienka. |
 |
2. Bryndzu rozmiešame so žľtkami, posekaným kôprom a mletým korením. / pridala som trochu kyslej smotany / |
 |
3. Na plech dáme alobal. Papriky naplníme bryndzovou plnkou a uzavrieme vrškami. |
 |
4. Okolo paprík naukladáme rozkrojené paradajky a posekaný cesnak. Trochu osolíme, polejeme olejom a dáme piecť. |
 |
5. Pečieme na 160 * C asi 1/2 hodinu. Potom papriky otočíme a pečieme dalšiu 1/2 hod. / treba sledovať / |
 |
6. Podávame s chlebíkom, |
 |
7. alebo ako hlavné jedlo so zemiakmi a šalátom. |