
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 zajac,kečup, cesnak, slanina,soľ,ČMK,kari korenie, vegeta,oliv.olej,oregano, provensálske korenie,maslo,
príloha-ryža,zemiaky..
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup
![]() |
Rozporcujeme zajaca.Vymiešame si pastu z asi 1 dcl oliv./príp.iného/ oleja, 1 PL pretlačeného cesnaku, 1 ČL soli, 1ČL vegety,l ČL kari korenia, 1 ČL oregana, 1/ 2 ČL ČMK,1/2 ČL provensálskeho korenia a 1-2 PL kečupu.Koreniny dajte podľa chuti, tieto sú však overené,možno sa ich zdá príliš,ale zajačina nie je výrazné mäso. |
![]() |
Ponatierame kúsky zajaca z jednej strany.Použijeme asi 1/3 pasty. Pokrájame si slaninu na plátky. |
![]() |
Na panvici opražíme plátky slaniny,vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 2 PL masla. |
![]() |
Kúsky zajaca natretou stranou poukladáme na rozpálenú panvicu s maslom, zvrchu ponatierame pastu /necháme si ešte trochu pasty/,potom pootáčame, aby bolo mäsko opečené z oboch strán. Opekáme len krátko. |
![]() |
Poukladáme do pekáča,výpek vylejeme navrch,zakryté dáme piecť asi na 200 st.na cca 3/4 hod./podľa množstva mäsa a trúby/. |
![]() |
Potom odkryjeme, ponatierame zvyšnou pastou, popolievame vypečenou šťavou,poukladáme plátky odloženej slaniny a odryté zapečieme do červena. |
![]() |
Podávame s ryžou, zemiakmi,šalátom.. Zajačie mäso nie je vysušené,je mäkké, ale kto nemá rád, môže nahradiť kuracinou. |