Zemiaky "Horec" - odporúčam vyskúšať



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 väčších zemiakov, 200g tvrdého syra, 8 PL šlahačkovej smotany, celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvápeme olejom. Dame piect do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmesou natierame opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata.

Opečené zemiaky som poliala zmesou so syru a smotany. A späť do rúry.
A po 10 minútach krásne rozvoniavajú. Zemiačky sú vážne výbornéééé. Dobrú chuť :).