***LAHODNÝ A NADÝCHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČIK S REBARBOROU***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maminky, nemaminky, všetky pečenia chtivé gazdinky... pridávam ďalší ohromný receptík z radu obľúbených... je to úžasný doslova lahodný rebarborový koláč... je čas rebarbory, treba ho teda využiť, isto si túto príležitosť napiecť ho nenechajte ujsť .... Najlepšie je použiť čerstvú rebarboru, avšak ak máte zmrazenú, či zaváranú, nič tým nepokazíte....vopred oznamujem, že neviem kto je autorom receptu, dostala som ho od svojej kmotričky, ktorú týmto veľmi pozdravujem a ďakujem , že som sa k nemu dostala práve cez ňu :)))

POSTUP PŘÍPRAVY

všetky ingrediencie aj postup prípravy nájdete pri podrobnom fotopostupe:)

na cesto budeme potrebovať: 60dg hladkej múky, 1prášok do pečiva, 30dg práškového cukru, 1lyžica kakaa , 3 vajcia, 1hera
...všetky suroviny na cesto dôkladne rukou vymiesime....
takto..... ak sa vám bude lepiť na ruky.. jemne pridávame múku, aby sme dosiahli pekne nelepivé hladké cesto...
....cestíčko po vymiesení rozdelíme na 2 časti....
...jednu časť si vyvaľkáme na veľkosť plechu.....
... takto ju na valčeku zrolujeme... a...
...pekne prenesieme na plech, na ktorom už je prichystaný papier na pečenie....
a pripravíme si plnku.... potrebujeme 750g tvarohu, 2 vajcia, 10lyžíc plných lyžíc práškového cukru, 1vanilkový cukor....
....tvaroh s cukrom , vanilkou a žĺtkami vyšľaháme... a do tejto masy vmiešame...
...sneh z bielkov....
...takto...
...plnku vylejeme na plát na plechu... a rozotrieme až do krajov...
a ideme na rebarboru... najskôr si ju umyjeme a ošúpeme....šupy samozrejme zahodíme...
..rebarboru nakrájame na drobné kúsky...
....a šup s ňou rovnomerne na tvarohovú plnku.....no a rebarboru potom posypeme 2vanilky a 1škoricový cukrom....
.. takto...
...teraz budeme potrebovať strúhadlo s touto časťou....
...na pocukrenú rebarboru nastrúhame 2. časť cesta...., pečieme 35-40 minút pri 175stupňoch..
no a tu je koláčik po upečení...
no a necháme vychladnúť, krájame na rezy, pocukrujeme.... a degustujeme a degustujeme a..... až zistíme, že pol plechu je fuč....
Kto pozná chuť rebarbory-jej užasne kyslastá chuť je v kombinácii so sladkou tvarohovou plnkou naozaj to pravé orechové:)... A ja vám všetkým želám DOBRÚ CHUŤ!!!!!