Bravčové kocky na pive so špenátom a zemiakovou knedlou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg bravčového mesa,2cibule,cesnak,rajcinovy preplat-staci maly 100g,soľ,cierne korenie,rasca,1-2dcl piva Na špenat:1balik špenatu,1cibula,2PL hladkej muky,1hrncek mlieka,cesnak,stripka muskatového orech, soľ Na zemiakovu knedlu: asi 1kg zemiakov,12PL hrubej muky,vajicko,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Meso,cibulu,cesnak si nakrajame na kocky a dame do zapekacej misy s olejom,pridame pretlak,korenie,sol,rascu a zamiesame.Pečieme vo vyhriatej trube na 220 stupnou.Ked je meso uz dozlatova upecene pridame pivo a este pecieme dalej.Ked je uz meso mekke a zda sa ze je malo vypeku pridame este 1dcl piva a vypneme no nechame vo vyhriatej trube.

A ide sa na špenat: na oleji si orestujeme cibulku do zlatova a zaprasime 2lyzickami hladkej muky pridame hrncek mlieka a spenat miesame aby sa nespravili hrudky ,povarime a pridame sol,cesnak,muskatovy orech.

Na knedlik: kilo zemiakov si uvarime a nechame poriadne vychladnut.Potom ich nastruhame najemnucko pridame vajicko a muku.Vypracujeme si hustu masu-do šulca, nesmie sa to lepit vtedy je muky akurat!
Do vriacej a osolenej vody hodime knedlik a varime 20-25 minut.Po vybrati hned natrieme troska olejom aby sa na povrchu nespravil "sliz"

Na tanier dame s kazdeho troska :-) Dobru chut