HARLEKÝN - môj - výborný
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškóta - 5 žĺtkov do peny s 5 PL pr. cukru, 4 PL polohrubá múka, 1 PL kakao, 1 pr. do peč., sneh. Tmavý krém - 2 dcl. plnotučné mlieko, 10 dkg. várovej čokolády, 12,5 dkg masla. Biely krém - 4 dcl plnotučné mlieko, 20 dkg stužený tuk ( CERA ), 10 dkg masla, 1 žĺtok, 9 dkg kryšt. cukor, 1 van. cukor.
POSTUP PŘÍPRAVY
Deň vopred si pripravíme krémy.
Tmavý krém : všetky suroviny rozpustiť - nie variť ! , dať na 3 min. šľahať do mixéra, odložiť na 24 hod. do chladničky. Mixovať vo vysokej nádobe mixéra, nie šľahať !
Biely krém : postup ako pri tmavom kréme.
Na druhý deň upiecť piškótu.
Po 24- och hod. vyšľahať najprv tmavý krém, natrieť na piškótu, potom biely a navrstviť na tmavý krém. Posypať strúhanou čokoládou.
RECEPT JE VYSKÚŠANÝ A ZARUČENE DOBRÝ.