Šunkové šišky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky,hladká múka,2 žĺtka,šunka,kyslá smotana alebo tavený syr,trocha tvrdého syra
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to jednoduché,len je to trochu babračka,ale za tú chuť to podľa mňa raz za čas stojí :-)
 |
Sú 2 možnosti,zemiaky si uvaríme v šupke alebo klasicky,ja som varila v šupke |
 |
Vychladnuté zemiaky si ošúpeme |
 |
Zemiaky si popučíme ako na kašu |
 |
Popučené zemiaky osolíme a pridáme hladkú múku-množstvo tak,aby bolo múky viac ako zemiakov a pridáme 2-3 žĺtka,alebo aj celé vajcia-dnes som vyskúšala a tiež sa podarilo |
 |
Rukami si vypracujeme cesto,aby veľmi nelepilo a dalo sa s ním pracovať,zo začiatku bude lepiť,nebojte sa pridávať múku kým cesto nelepí |
 |
Toto je už vypracované cesto |
 |
Šunku si nakrájame nadrobno a zmiešame s trochou kyslej smotany alebo taveného syra alebo s tatárskou-to je tiež fajnota :-) |
 |
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a napr.pohárom vykrajujeme kolieska |
 |
Na kolieska dáme šunku-kľudne aj viac,šišiky budú ešte lepšie a druhým kolieskom prikryjeme a spojíme |
 |
Kolieska zlepíme,aby nám šunka nevytiekla |
 |
Pozliepané šišky vyprážame v rozpálenom oleji |
 |
Hneď po vybratí z panvice posypeme strúhaným syrom,on sa roztečie a môžeme papať. najlepšie sú teplé a super chutia aj s ochutenou kyslou smotanou |