Šunkové šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky,hladká múka,2 žĺtka,šunka,kyslá smotana alebo tavený syr,trocha tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to jednoduché,len je to trochu babračka,ale za tú chuť to podľa mňa raz za čas stojí :-)

Sú 2 možnosti,zemiaky si uvaríme v šupke alebo klasicky,ja som varila v šupke
Vychladnuté zemiaky si ošúpeme
Zemiaky si popučíme ako na kašu
Popučené zemiaky osolíme a pridáme hladkú múku-množstvo tak,aby bolo múky viac ako zemiakov a pridáme 2-3 žĺtka,alebo aj celé vajcia-dnes som vyskúšala a tiež sa podarilo
Rukami si vypracujeme cesto,aby veľmi nelepilo a dalo sa s ním pracovať,zo začiatku bude lepiť,nebojte sa pridávať múku kým cesto nelepí
Toto je už vypracované cesto
Šunku si nakrájame nadrobno a zmiešame s trochou kyslej smotany alebo taveného syra alebo s tatárskou-to je tiež fajnota :-)
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a napr.pohárom vykrajujeme kolieska
Na kolieska dáme šunku-kľudne aj viac,šišiky budú ešte lepšie a druhým kolieskom prikryjeme a spojíme
Kolieska zlepíme,aby nám šunka nevytiekla
Pozliepané šišky vyprážame v rozpálenom oleji
Hneď po vybratí z panvice posypeme strúhaným syrom,on sa roztečie a môžeme papať. najlepšie sú teplé a super chutia aj s ochutenou kyslou smotanou