Výborné mäkkučké pečené buchty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500gr hladkej muky special,1 kocka droždia,1 kypriaci prášok do pečiva,300ml mlieka,3 lyžice cukru,1 dcl oleja,soľ,1 vajce na potretie,plnka podľa toho, čo máte doma: mak, orechy, džem, alebo puding.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept je veľmi jednoduchý aj pre gazdinky, ktoré nemajú dosť skúseností s pečením. Ako ja.Z mlieka, cukru a droždia si vyrobíme kvasok. zapracujeme doňho múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré má byť vláčné, má sa lepiť na ruky. necháme nakysnúť. obsah cesta sa má zdvojnásobiť. Na dosku si vyberáme trochu cesta a len rukou si ho vytvarujeme na placku, nemusíme valčekom, a ukladáme plnku.Ja nerobím v tvare buchtičiek, ale do takých veľkých rožkov. Potrieme vajíčkom a necháme na plechu, kam sme dali papier na pečenie, asi 10minut nakysnúť.\\r\\nA šup do rúry, ktorá je nahriata na 180 C. Pečieme asi 15 minut do zlatohneda.Dobrú chuť.
 |
vypracované cesto je také lepivé, vláčné, vyberáme z misky a plníme. |
 |
takto si ja vytvarujem placku asi 0,5cm a plním orechami a džemom, potom ich zlepujem, ide to ľahko. |
 |
takto to vyzerá na plechu |
 |
potrieme vajíčkom, ale nemusí byť, necháme ešte 10minut nakysnúť,a tak vložime do vyhrietej rúry na 15minut |
 |
a takto nám vyrastú, mne nejako popraskali, to preto, že som nenechala tých 10 minut ešte pred vložením do rúry, ponáhľala som sa. |