Výborné mäkkučké pečené buchty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500gr hladkej muky special,1 kocka droždia,1 kypriaci prášok do pečiva,300ml mlieka,3 lyžice cukru,1 dcl oleja,soľ,1 vajce na potretie,plnka podľa toho, čo máte doma: mak, orechy, džem, alebo puding.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je veľmi jednoduchý aj pre gazdinky, ktoré nemajú dosť skúseností s pečením. Ako ja.Z mlieka, cukru a droždia si vyrobíme kvasok. zapracujeme doňho múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré má byť vláčné, má sa lepiť na ruky. necháme nakysnúť. obsah cesta sa má zdvojnásobiť. Na dosku si vyberáme trochu cesta a len rukou si ho vytvarujeme na placku, nemusíme valčekom, a ukladáme plnku.Ja nerobím v tvare buchtičiek, ale do takých veľkých rožkov. Potrieme vajíčkom a necháme na plechu, kam sme dali papier na pečenie, asi 10minut nakysnúť.\\r\\nA šup do rúry, ktorá je nahriata na 180 C. Pečieme asi 15 minut do zlatohneda.Dobrú chuť.

vypracované cesto je také lepivé, vláčné, vyberáme z misky a plníme.
takto si ja vytvarujem placku asi 0,5cm a plním orechami a džemom, potom ich zlepujem, ide to ľahko.
takto to vyzerá na plechu
potrieme vajíčkom, ale nemusí byť, necháme ešte 10minut nakysnúť,a tak vložime do vyhrietej rúry na 15minut
a takto nám vyrastú, mne nejako popraskali, to preto, že som nenechala tých 10 minut ešte pred vložením do rúry, ponáhľala som sa.