"Katkine" karamelové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík je od Katky O. a ja som si ho "pracovne" nazvala Katkine karamelové rezy, pretože mám fúru receptov na karamelé rezy a takto som si ho aspoň odlíšila...Zároveň som si receptík upravila. Potrebujeme: 14 vajec, 12 PL polohrubej múky, 12 PL práškového cukru, 2 kypriaci prášok, 2 PL mletých lieskových orieškov, 2 PL kakaa. Upečieme si dve orieškové a dve kakaové piškóty. Na jednu orieškovú: 3 bielka vyšľaháme dotuha, 3 žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom, múku zmiešame s 1/2 kypriaceho prášku a 1 PL lieskových orieškov. K žĺtkom zľahka nastriedačku vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 10- 15 minút. Postup zopakujeme ešte raz. Podobne pečieme aj kakaové cestá, ale dáme na 1 plát 4 vajíčka a do múky zamiešame kakao. Pláty necháme vychladnúť a plníme: kakaový plát, vanilkový krém, orieškový plát, karamelový krém, kakaový plát, vanilkový krém, zaťažiť do druhého dňa a potom povrch potrieť zvyšným karamelovým krémom, posypať mletými lieskovcami, ozdobiť podľa fantázie a nakrájať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vanilkový krém : 400 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 375g masla...\r\nZ mlieka,vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vmiešame vychladnutý puding, dobre vyšľaháme. \r\nKaramelový krém: 1 Salco, ktoré deň vopred aspoň dve hodiny varíme a následne dáme vychladnúť, 300 ml mlieka, 1 karamelový puding a 250g masla.\r\nNa na druhý deň uvaríme mlieko s karamelovým pudingom, necháme vychladnúť, vyšľaháme so Salcom a maslom.