Špagetini s oravskou slaninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie špagiet, oravská slanina, ale môže byť aj suchá saláma (tak cca 150-200 g), 2-3 väčšie cibule, paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, 2 lyžice kečupu najlepšie detský, popr. sladký, 2-3 strúčiky cesnaku (ale cesnak nemusí byť), soľ, čierne korenie, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troche oleja orestneme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu, osmahneme tak do sklovita, potom prilejeme paradajkové pyré (ak nedáte pyré, ale chcete dať pretlak, tak toho pretlaku tak 150 g balenie), osolíme, okoreníme, necháme zovrieť, pridáme 2 lyžice kečupu a pretlačený cesnak, premiešame, tak 5 minút ešte necháme povariť, odstavíme. Medzitým si uvaríme špagety, ktoré potom zmiešame s touto paradajkovou masou. Na záver už len dosoliť, popr. dokoreniť, ale ja dávam korenie len tak mierne, kvôli deťom. Tieto cestoviny sú výborné, jednoduché a u mojich detí veľmi obľúbené, cibuľa im dáva výbornú chuť, namiesto oravskej slaniny môžete dať napr. údené mäso. Ak budú cestoviny veľmi suché, pokvapkáme trochu olivovým olejom.