Šunka v aspiku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zaklad je zemiakový šalát a šunka .A čo sa týka aspiku tak 8 PL kopcovité želatiny,1PL vegety ,2PL octu /ja dávam podľa svojej chuti,voda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak ja si najprv uvarím želatínu a to tak, že 8PL želatíny zalejeme vodou a nechame napučať. Pridáme vodu z nakladaných uhoriek zo 7dcl sklíčka, soľ podľa chuti,1PL vegety, 2PL octu -ale každy podľa svojej chuti , lebo niekto to ma rad aj kyslejšie a dolejeme vody toľko aby sme mali 2 l roztoku. Za stáleho miešania rozvaríme do peny.Nevaríme dlho.Dáme vychladnuť . Najprv si nalejeme na dno pekača a dáme stuhnuť potom na to poukladamé šunku do ktorej sme zavinuli zemiakový šalát /dám foto/ a zase zalejeme tak aby nám zakrylo polovicu šunky a zase dáme stuhnuť.potom už zalejeme celé a dáme zase stuhnuť.
 |
Tak tu som si urobila podľa popisu želatínu |
 |
sunku naplníme zemiakovým šalátom |
 |
spodná vrstva už je tuhá na to poukladáme šunku .Ja som mala menši pekač tak som ešte 4ks dála do malej zapekacej misky. |
 |
a tu je tá mala miska |
 |
toto je už konečný výsledok , už len rozkrajať a papať. |
 |
v pekáči |
 |
a toto je ešte prierez.dobrú chuť. |