Tvarohová torta - nepečená delikatesa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 130g hnedých Be-Be keksov, 70g masla Plnka: 400g tvarohu, 300g smotanového bieleho jogurtu, 20g želatíny, 2 PL práškového cukru, 2 vanilky, 2 PL medu Na ozdobu: 70g celozrnných ovocných lupienkov, 1 PL medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Be-Be keksy pomelieme najemno. Pridáme rozpustené maslo, spolu zmiešame a masu dobre utlačíme na dno okrúhlej, vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Jemný mäkký tvaroh vymiešame so smotanovým jogurtom, práškovým cukrom, vanilkami a medom. Do masy vmiešame vopred pripravenú želatínu a spolu premiešame. Plnku dáme na cesto vo forme a odložíme na 5 až 6 hodín do chladničky stuhnúť. Stuhnutú tortu pokrájame na kúsky, ktoré posypeme celozrnnými lupienkami a pokvapkáme medom.