Pohánkový paprikáš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky lúpanej pohánky, šampiňóny alebo iné huby (čerstvé), 1 väčšia cibuľa, paprika, soľ, vegeta, zelený petržlen

POSTUP PŘÍPRAVY

Pohánku prepláchneme a dáme variť v osolenej vode. Vody toľko aby cca o 1 cm prevyšovala v hrnci pohánku (takto od oka). Privedieme do varu, minútku necháme variť a vypneme. Prikryjeme a kým si uvaríme huby, necháme dôjsť v pare.

Urobíme si klasický základ na paprikáš....Cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku ( pozor nepripáliť!!) a ihneď podlejeme vodou. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, vegetu, soľ a dusíme do mäkka. Keď sú huby hotové, pridáme pohánku, zamiešame. Pridáme zelený petržlen a ochutnáme. Ak je pohánka mäkká podľa našej chuti ....ja mám radšej ešte trošku chrumkavejšie...ale kto ako.....Teda ak sa nám ešte zdajú trošku tvrdé, povaríme.......

A to je všetko....Veľmi rýchle a chutné. Podávame s chlebíkom alebo zemiakovou kašou.