Kuracinka trošku exoticky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, 1 a pol PL med, soľ, čierne korenie, karí korenie, kukurica, ananás,šampiňóny(môžu byť aj z konzervy), smotana na varenie+1KL solamylu, trošku oleja, voda, ako príloha cestoviny alebo ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

-Rozpálime olej, pridáme lyžicu a pol medu, zamiešame a pridáme kopcovitú lyžičku karí korenia. krátko opražíme. -V tejto zmesi na prudko opražíme kuracie prsia pokrájané na kocky, kým nezblednú, potom pridáme pokrájané šampiňóny. neskôr podlejeme trochou vody..dusíme asi 15-20 minút na strednom stupni. -Pridáme kukuricu a ananás aj s trochou nálevu, zase chvíľu podusíme, potom pridáme korenie a soľ. -Keď sú mäsko a hubky akurát, rozmiešame si v smotane lyžičku solamylu a na menšom stupni/plameni pomaly prilievame k zmesi za stáleho miešania. (omáčka nemusí byť veľmi hustá, ako komu chutí..)-Necháme prevrieť a odstavíme. -Kým dusíme mäsko, môžme si pripraviť prílohu. Ja mám najradšej penne, ale môže byť aj ryža.\r\nTento recept mám od priateľovej maminy, je jednoduchý a rýchly a vždy si na ňom pochutnáme, mňam!

suroviny
mäsko a šampiňóny
už s kukuričkou a ananásom, potom už len pridať smotanu