Atamanov ostrý zrak
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mrkvy, 1 malé balenie tatarskej omáčky, 1 malé balenie majolky, 3-4 strúčiky cesnaku, 3-4 ks feferóniek, soľ, olivy
POSTUP PŘÍPRAVY
Mrkvu očistíme na najemno postrúhame. Pridáme rozotretý cesnak, najemno posekané feferóny, podľa chuti soľ a nakoniec tatarku a majolku.
|
nachystáme si všetky dôležité prísady, našťastie ich nie je veľa |
|
mrkvu najemno nastrúhame, alebo dáme nastrúhať manželovi, aby sme si mohli popri tom očistiť cesnak a nakrájať feferóny |
|
...pridáme rozotretý cesnak. Môžeme pridať aj viac, záleží od chuťových buniek |
|
... na drobno nakrájané feferóny - tiež podľa chuti |
|
pridáme tatarku a majolku (ja som miesto tatarky dávala aj majonézu) |
|
...už len zamiešame a necháme hodinku stáť v chladničke |
|
a môžeme zdobiť podľa fantázie buď na jednohubky, hrianky.... |
|
... alebo takýmto spôsobom do čerstvej uhorky.... |