***ČOKO REZY S PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
postup aj ingrediencie nájdete pri obrázkoch...skôr ako začnete piecť, deň vopred si urobte parížsku šľahačku, lebo musí byť do druhého dňa v chladničke... čítajte v postupe...
 |
na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva |
 |
....žĺtky oddelíme od bielok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.... |
 |
... do tuhého snehu zašľaháme práškový cukor .... |
 |
... do tejto sladkej hmoty pekne jednom po druhom pridávame žĺtky... |
 |
.. no a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a 1/2 lyžičky prášku do pečiva.... |
 |
... na plech dáme papier na pečenie a naň vylejeme cestíčko.....pečieme vo vyhriatej rúre na 190stupňoch cca 8 minút.... |
 |
....cestíčko necháme vychladnúť....a... potom... |
 |
...z neho stiahneme papier takto....kým nám cesto chladne upečieme si ešte jeden takýto istý plát... čiže robíme repete.....potrebujeme totiž 2pláty...., a teda opakujeme bod 1.až 8. |
 |
a ideme na plnku....:)
potrebujeme 1veľké maslo alebo heru 25dg a 15dg práškového cukru.... |
 |
... vymiešame na hladký krém.... |
 |
.. no a ešte si uvaríme 2 vanilkové pudingy a 500ml mlieka... |
 |
... za stáleho miešania uvaríme hustý puding.... |
 |
VYCHLADNUTÝ!!! puding po lyžiciach pridávame k maslovej mase a vyšľaháme.... |
 |
... na hladký krém... |
 |
... 2/3 krému natrieme na upečený plát.... |
 |
na namáčanie piškót potrebujeme:
6lyžíc čokoládového kapučína, 250ml vody, piškóty |
 |
... kapučíno zalejeme teplou vodou... |
 |
....a necháme vychladnúť.... |
 |
piškótky poriadne namáčame a ukladáme na natretý plát.... vedľa seba...aby boli mokré...zvyšok kapučínka vypijeme.. mňam.. |
 |
....takto..... |
 |
.. a ideme na parížsku šľahačku...... potrebujeme 2šľahačky( 33%) a 2čokoládky ľadové kaštany... |
 |
šľahačky vylejeme a do nich dáme ľadové kaštany.... varíme, kým sa čokoládky nerozpustia.... UPOZORŇUJEM!!!! Šlahačka musí prevrieť... |
 |
... odstavíme, necháme vychladnúť... a dáme do chladničky do DRUHÉHO dňa.... |
 |
....potom ju vyšľaháme do hladkého krému na najvyššom stupni....a tu je problém, aby ste krém nezjedli skôr ako natreli na koláč.... je totiž výýýýýýýýbornýýýýýý!!!!! |
 |
...parížsky vyšľahaný krém natrieme na piškótky.... |
 |
....a prikryjeme druhým upečeným plátom... |
 |
na upečený druhý plát dáme zvyšnú 1/3 maslovopudingovej plnky... |
 |
a už finišujeme...
na polevu potrebujeme 100g bielej čokolády, ktorú rozpustíme vo vodnom kúpeli... a.. |
 |
...keď je už čokoládka rozpustená, ešte do teplej pridáme 200ml kyslej smotany... premiešame a.... |
 |
...polevu rovnomerne rozotrieme na plnku...koláčik dáme stuhnúť a krájame na druhý deň... ja som ale bola nedočkavá a už som chcela degustovať, tak som urobila rez... |
 |
...koláčik v reze.... |
 |
...pred podávaním ho môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou, či grankom... |
 |
práve som ho dopapala po raňajkách s kávičkou.... je naozaj mňam... všetkým ho odporúčam.... aj ked tam ide 10 vajíčok.. treba vystriehnúť akciu na vajcia... ja som ich kúpila v akcii... koláčik je slávnostnejší... nie na bežný deň... isto s ním zahviezdite... želám príjemné mlskanie.... |