***ČOKO REZY S PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

postup aj ingrediencie nájdete pri obrázkoch...skôr ako začnete piecť, deň vopred si urobte parížsku šľahačku, lebo musí byť do druhého dňa v chladničke... čítajte v postupe...

na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
....žĺtky oddelíme od bielok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh....
... do tuhého snehu zašľaháme práškový cukor ....
... do tejto sladkej hmoty pekne jednom po druhom pridávame žĺtky...
.. no a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a 1/2 lyžičky prášku do pečiva....
... na plech dáme papier na pečenie a naň vylejeme cestíčko.....pečieme vo vyhriatej rúre na 190stupňoch cca 8 minút....
....cestíčko necháme vychladnúť....a... potom...
...z neho stiahneme papier takto....kým nám cesto chladne upečieme si ešte jeden takýto istý plát... čiže robíme repete.....potrebujeme totiž 2pláty...., a teda opakujeme bod 1.až 8.
a ideme na plnku....:) potrebujeme 1veľké maslo alebo heru 25dg a 15dg práškového cukru....
... vymiešame na hladký krém....
.. no a ešte si uvaríme 2 vanilkové pudingy a 500ml mlieka...
... za stáleho miešania uvaríme hustý puding....
VYCHLADNUTÝ!!! puding po lyžiciach pridávame k maslovej mase a vyšľaháme....
... na hladký krém...
... 2/3 krému natrieme na upečený plát....
na namáčanie piškót potrebujeme: 6lyžíc čokoládového kapučína, 250ml vody, piškóty
... kapučíno zalejeme teplou vodou...
....a necháme vychladnúť....
piškótky poriadne namáčame a ukladáme na natretý plát.... vedľa seba...aby boli mokré...zvyšok kapučínka vypijeme.. mňam..
....takto.....
.. a ideme na parížsku šľahačku...... potrebujeme 2šľahačky( 33%) a 2čokoládky ľadové kaštany...
šľahačky vylejeme a do nich dáme ľadové kaštany.... varíme, kým sa čokoládky nerozpustia.... UPOZORŇUJEM!!!! Šlahačka musí prevrieť...
... odstavíme, necháme vychladnúť... a dáme do chladničky do DRUHÉHO dňa....
....potom ju vyšľaháme do hladkého krému na najvyššom stupni....a tu je problém, aby ste krém nezjedli skôr ako natreli na koláč.... je totiž výýýýýýýýbornýýýýýý!!!!!
...parížsky vyšľahaný krém natrieme na piškótky....
....a prikryjeme druhým upečeným plátom...
na upečený druhý plát dáme zvyšnú 1/3 maslovopudingovej plnky...
a už finišujeme... na polevu potrebujeme 100g bielej čokolády, ktorú rozpustíme vo vodnom kúpeli... a..
...keď je už čokoládka rozpustená, ešte do teplej pridáme 200ml kyslej smotany... premiešame a....
...polevu rovnomerne rozotrieme na plnku...koláčik dáme stuhnúť a krájame na druhý deň... ja som ale bola nedočkavá a už som chcela degustovať, tak som urobila rez...
...koláčik v reze....
...pred podávaním ho môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou, či grankom...
práve som ho dopapala po raňajkách s kávičkou.... je naozaj mňam... všetkým ho odporúčam.... aj ked tam ide 10 vajíčok.. treba vystriehnúť akciu na vajcia... ja som ich kúpila v akcii... koláčik je slávnostnejší... nie na bežný deň... isto s ním zahviezdite... želám príjemné mlskanie....