Medové krémeše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky 1 vajce 1 žĺtok 50g masla 100 g práškového cukru 1 PL rumu 2 PL medu NA POTRETIE: 2 PL medu, 2 PL rumu NA PLNKU: 1 l mlieka 2 žĺtky 2 zlaté klasy 2 PL polohrubej múky 200 g masla 150 g práškového cukru ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA: 0,5 l smotany na šľahanie 2 smeta-fix 1 Pl mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín vymiešame hladké cesto,
ktoré rozdelíme na 2 časti, obe rozváľkame
na tenko a upečieme na obrátenej strane plechu.
Po upečení ich potrieme zmesov meku a rumu.
V mlieku rozmiešame žĺtky. Zlaté klasy, polohrubú múku
a uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo a
práškový cukor. Plnku natrieme na jeden medový plát,
potom natrieme vrstvu šľahačkovej plnky a prikryjeme
druhým medovým plátom.