Barónkine rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto: 450g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 4 žĺtky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 Hera
Na plnku:1kg postrúhaných jabĺk, škorica, 4 bielky, 150g práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Jablkový koláčik trošku ináč.
 |
Suroviny na cesto spracujeme a rozdelíme na tri časti. |
 |
2/3 cesta rozložte na plech (plech netreba ani mastiť ani vysýpať múkou).Ja zvyknem hneď vyvaľkať na papiery a šup s ním na plech. Zvyšnú tretinu cesta uložte asi na 30 minút na chladné miesto. Čím je cesto tuhšie,lepšie sa s ním bude pracovať. |
 |
Na cesto pripravené na plechu rovnomerne rozložte postrúhané jablká. Predtým však z nich vytlačte šťasvu, inak by cesto zostalo veľmi mokré! |
 |
Posypeme škoricou. |
 |
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a postupne doň zašľahajte 150g práškového cukru. Vzniknutou penou potrite jablká. |
 |
Navrch nastrúhajte zvyšnú tretinu cesta. |
 |
Upečieme v predhriatej rúre. Ja som piekla pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút. |