Tvarohovo-pudingový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček mlieka, tri štvrtiny hrnčeka olej, 1 PDP, 1 vanilínový cukor, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa. Svetlé cesto: 2 tvarohy (2 x 250 g), 1 hrnček cukru (ja som dala krupicový), 1 hrnček mlieka, 1 vanilkový puding (môže byť aj zlatý klas), 1 vanilínový cukor (kľudne aj 2), 2 vajcia, kôra z 1 citróna (nemusí byť).

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na tmavé cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Trochu cesta si odložíme. Zmiešame suroviny na svetlé cesto. Jeho kvalita závisí od druhu tvarohu, či je hrudkový, alebo jemný. Môžeme dať jeden hrudkový a jeden jemný (ja som použila hrudkový a rozmixovala som ho najemno). Vymiešané cesto nalejeme opatrne na tmavé cesto. Povrch pokvapkáme zvyškom tmavého cesta. Pečieme v rozohriatej rúre 30 až 40 minút pri teplote 180 °C. Nezľaknite sa keď bude svetlá plnka akoby surová. Potrebuje vychladnúť, až potom stuhne. Pri pečení sa riaďte tmavým cestom.
Tento koláčik som našla v časopise Báječná žena a je výborný :)