Likérová bábovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia°°180g práškového cukru°°1 vanilínový cukor°°100ml oleja°°200ml vaječného likéru°°120g polohrubej múky°°100g škrobovej múčky°°1 PDP°°tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
POSTUP PŘÍPRAVY
Ten, kto má rád vaječný liker, zachutí mu aj táto bábovka :-)
 |
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. |
 |
Pomaly zapracujeme olej a vaječný likér. |
 |
Nakoniec zľahka zamiešame preosiatú múku zmiešanú so škrobovou múčkou a PDP. |
 |
Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. |
 |
Po vychladnutí si ju ozdobte napr. čokoládou :-) |