Torta pre moju svokričku k 60-tke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus I: 7 vajec, 250g práškového cukru, 70g masla, 150g polohrubej múky, 50maizeny, 3 PL kakaa, 2 čl pdp, Korpus II: 3 vajcia, 120g práškového cukru, 30g masla, 80g polohrubej múky, 25maizeny, 1 a1/2 PL kakaa, 1 čl pdp, džem,PLNKA:4 vajcia, 250g práškový cukor,1 PL gistinu, 3 PL kakaa, 1 a1/2 Hery= toto všetko je do formy s priem. 26cm, Hmota na obalenie: 200g sušeného mlieka, 200g cery, 200g práškového cukru, Ozdoby: ružičky z marcipánu, marshmallow, lístky aj kaly tiež toto sú experimentálne kúsky
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpusy robíme rovnako, len ten zo 7 vajec prepežeme na polovicu. Žĺtky s cukrom vyšľahať, pridať zmäknuté maslo. Z bilekov vyšľaháme sneh a do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubé múku s pdp, maizenou a kakaom. Jemne premiešame a vylejeme do formy na tortu. Na spodok dáme papier na pečenie a boky len potrieme vodou. Pečieme 40minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť a upečieme druhý korpus. urobíme si plnku: nad parou šľaháme vajcia s cukroma s gustinom, keď sa začnú robiť bublinky pridať kakao, dobre zašĺahať a je hotovo. Nechať vychladnúť a potom zamiešať zmäknutú Heru. Hmota na obalenie torty: všetko dobre spracovať vyvaťkať mrdzi igelitom a preniesť na tortu
 |
upečieme korpus zo 7 vajec a ešte z 3 vajec |
 |
vyšľahané vajcia na krém a maslo |
 |
hotový krém |
 |
pracovnú plochu som si obložila kancelárskym papierom aby sa mi neskôr nezašpinila biela hmota, ktorou budem tortu obaľovať, pripravila som si na ňu tácku |
 |
aj pod prvý korpus som si dala kancelársky papier v trocg vrstvách, neskôr sa dozviete prečo |
 |
natretý pikantným džemom a 1/3 krému |
 |
zopakovať postup a celú tortu potrieť zvyšným krémom a teraz treba vytiahnuť jednu vrstvu kancelarskeho papiera, aby sa biela hmota nezašpinila od kakaového krému |
 |
potiahnutá hmotou a vytiahnuť všetky kancelárske papiere |
 |
ozdobená z jednej strany |
 |
ozdobená z druhej strany |
 |
v priereze |
 |
posledný kúsok |