Polievka s medvedím cesnakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3-4 hrste medvedieho cesnaku, 2ks cibule - stredné, 20g čerstvého zázvoru - dávam približne 4cm veľký zázvor, olivový olej, 1L zel.vývar /prípadne iný bujón/ , 4 zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibule a zázvor nakrájame na kúsky a dáme na rozohriaty olej dovtedy, pokiaľ sa nezačnú lesknúť /približne 7 -10min/. Odstavíme nabok. Prepláchneme cesnak a nahrubo nakrájame. Pridáme do hrnca vrátime nas5 na oheň, premiešame a pridáme vývar. Necháme prevrieť 2 minútky - viac nie, aby sme neriskovali stratu vitamínov. Odstavíme a vymixujeme na jemnú texturu.
Takto by sme mohli polievku podávať aj s lyžicou kyslej smotany, ale ja si ešte v druhom hrnci uvarím 4 zemiaky, trochu vody vylejem a ostatok pridám do polievky a až potom rozmixujem. Zemiaky zjemnia chuť polievky, aj zhustne a podávam s opraženým chlebom. Chutí aj mojej malej..mne pripomína hraškovú polievku.
Dobrú chuť :o)