Bryndzové slané pečivko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g polohrubej múky (u mňa Promix UK), 200 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g masla, 200 g bryndze, 1 žltok, soľ, 1 malá lyžička pdp. Na potretie 1 bielok, rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Naša dnešná mňamka pripravená k pozeraniu hokeja. Upozorňujem, že ja som robila z dávky 125 g (čiže som múku a zemiaky prispôsobila gramáži bryndze).

Uvarené zemiaky ošúpeme a vidličkou dobre roztlačíme, alebo postrúhame.
Pridáme múku,
...bryndzu...
... maslo, 1 lyžičku pdp, soľ a vymiesime hladké cesto.
Kedže bezlepková múka sa správa inak, vymyslela som tento zlepšovák. Možno použiť aj pri normálnej múke, alebo ak chcete postupujte normálnym spôsobom, t.j. rozvaľkajte cesto na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujte radielkom tyčinky. Ja som si z cesta kus odobrala, rozvaľkala do šúľočka.
Potom pokrájame na cca 1 - 1,5 cm kúsky.
Konce odrezaného cesta trochu pomúčime, rovnako spodok pohára a pohárom "capneme" po ceste.
Takto to vyzerá. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
Potrieme bielkom a posypeme rascou, môžeme aj syrom. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov do zlatova, zase som zabudla odsledovať čas, ale cca 20 - 30 min. treba sledovať.