Fašírky z polievky alebo 2 v 1



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäso z dvoch uvarených kuracích chrbtov, uvarená zelenina z polievky, 1-2 rožky, 1 vajíčko, soľ, korenie, solčanka, strúhanka, olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si vývar a zeleninku klasickým spôsobom. Do polievky zavaríme rezance alebo halušky, a z mäsa a zeleniny si urobíme chutné fašírky.

Postup v obrázkoch...

Rožky pokrájame a namočíme do mlieka alebo vody, ja som dala celozrnné.
Uvarená zelenina, časť vrátime do polievky a časť si vidličkou roztlačíme.
Obrané kuracie mäsko.
Do zmesi zeleniny, mäsa a rožkov pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, ja som dala majorán, vňaťku, solčanku.
Zmes nemá byť ani veľmi tuhá, ani veľmi riedka.
Zo zmesi odoberáme lyžicou namočenou v studenej vode fašírky, ktoré zľahka obaľujeme v strúhanke.
Obalené si ich pripravíme na tácku a môžeme...
...smažiť. Až tesne pred vložením na olej z guliek sformujem fašírku. Smažíme sprudka, pretože zelenina aj mäso sú už uvarené.
A hotovo, podávame so zemiakmi a šalátom.