Fašírky z polievky alebo 2 v 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mäso z dvoch uvarených kuracích chrbtov, uvarená zelenina z polievky, 1-2 rožky, 1 vajíčko, soľ, korenie, solčanka, strúhanka, olej na vysmážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvaríme si vývar a zeleninku klasickým spôsobom. Do polievky zavaríme rezance alebo halušky, a z mäsa a zeleniny si urobíme chutné fašírky.
Postup v obrázkoch...
 |
Rožky pokrájame a namočíme do mlieka alebo vody, ja som dala celozrnné. |
 |
Uvarená zelenina, časť vrátime do polievky a časť si vidličkou roztlačíme. |
 |
Obrané kuracie mäsko. |
 |
Do zmesi zeleniny, mäsa a rožkov pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, ja som dala majorán, vňaťku, solčanku. |
 |
Zmes nemá byť ani veľmi tuhá, ani veľmi riedka. |
 |
Zo zmesi odoberáme lyžicou namočenou v studenej vode fašírky, ktoré zľahka obaľujeme v strúhanke. |
 |
Obalené si ich pripravíme na tácku a môžeme... |
 |
...smažiť. Až tesne pred vložením na olej z guliek sformujem fašírku. Smažíme sprudka, pretože zelenina aj mäso sú už uvarené. |
 |
A hotovo, podávame so zemiakmi a šalátom. |