Jahodové mini tortičky:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chcela som pre do veľkonočných nádielok vymyslieť niečo jarné, ľahké, svieže... tak zrodili tieto tortičky. Je to krásny a chuťovo imponujúci zákusok....

POSTUP PŘÍPRAVY

Asi na 30 kusov:

Cesto:
400 g masla
350 g cukru
4 vajcia
štipka soli
1000 g polohrub. múky
2 prášky do pečiva
400 - 500 ml mlieka

Plnka:
800 g mascarpone
500 g čerstvé jahody
Kaviár z dvoch vanilkových strukov
Práškový cukor podľa chuti

Veštko spolu dobre vymiešať a môžete začať plniť.

Malinový bio džem s vysokým obsahom ovocia
Čerstvé ovocie
Čokoláda

Vajcia vymiešame s cukrom a maslom na penu. Pridáme preosiatu múku a PDP striedavo s vlažným mliekom. Cesto rozotrieme na 2 plechy - dobre vymastené (najlepšie slnečnicovým olejom). Upečieme pri teplote: 180 C. Po vychladnutí vykrajujeme z cesta formičkou rovnako veľké kolieska. Kolieska zliepame krémom po dve dohromady: na jedno koliesko nanesieme krém, na druhé džem a do stredu vložíme plátok jahody. Celú tortičku obalíme do krému a zdobíme čerstvým ovocím..

Hotovo :)