Orechové kolieska s karamelovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 bielky- normálne pri velkosti vajec M- 5, 310 g práškového cukru, 255g pomletých orechov, 35g maizeny- KUKURIČNÝ škrob (zemiakový NIE! zo zemiakového sa tak krásne nezdvihnú), 40g nastrúhanej tmavej čokolády. Plnka- uvarené salko- 3h+,250g masla, Prípadne sa dá kúpiť aj už uvarené salko - mám vyskúšané- je tuhé- kuk foto. Varené salko vyšlaháme s maslom- dáme na 1/2 hod do chladničky- lepšie sa manipuluje so stuhnutejším krémom. Krém môžte dať aj iný, napr. parížsky, čokoládový,...

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov a práškového cukru vyšlaháme cca 20 min TUHÝ sneh- tuhý je vtedy keď namočíte prst do vyšľahaného snehu a zdvihnete ho hore, sneh zostane nahore, nebude sa nakláňať dole, potom pridáme orechy, škrob a nastrúhanú čokoládu a všetko ešte vyšlaháme. Cesto dáme do sáčiku a striekame na pečiaci papier- urobíme kolieska trošku väčšie od 2€- pozor ešte sa pri pečení zväčšia.
z tohto množstva mi ich vyšlo 90- 100ks- čiže po zlepení 40-50ks . Po vychladnutí polovicu koliesok polejeme čokoládou.
Pečieme na 125° cca 20min, pri vyššej teplote môžu praskať.
Plnka: uvaríme salko- ccaa 3h- najlepšie deň vopred, potom ho zmiešame s maslom a spojíme ním 2 kolieska.

kolieska sú super aj bez krému, ale s krémom perfektne zmäknú...
Vyšlahané bielky
Ak máte normálne salko - uvarte ho deň vopred 3h, prípadne sa teraz dá kúpiť už skaramelizované salko - mám vyskúšané, je tuhé - (Billa- 2,15€) salko zmiešame s celým maslom.
Takéto tuhé bolo salko karamel- bez 3h varenia. Vpravo vymiešané spolu s maslom.