Hríbiky na oslavu, k Veľkej Noci, na Vianoce...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na hlavičky hríbikov: polovica krabice BB pudingu, 1 žĺtok, 135g prášk. cukru, 125g palmarínu, 1-1,5 ČL pomletej kávy- podľa chuti, Stopky hríbikov: 2x 175g marcipánu - polvajíčka marcipánu olúpeme z čokolády- tú môžeme zjesť, môžete použiť aj inú marcipánová hmota, ale táto obliata čokoládou je chuťovo najlepšia. Pri príprave vám môžu pomáhať aj deti !!!

POSTUP PŘÍPRAVY

Z tohto množstva urobíte BEZ UJEDANIA marcipánu a hmoty na hríbiky cca 50-60ks hríbikov (tento x mi vyšlo 55)- záleží od veľkosti. Najskôr si urobíme hmotu na hlavičky- všetky prísady zmiešame a dáme na 30min -1h do chladničky, bude sa z nej potom lepšie tvarovať.Potom olúpeme marcipánové polvajce z čokolády prstami (spodok orežieme nožom) a urobíme stopky hríbikov.Po miernom schladení hmoty urobíme rovnaký počet guličiek ako stopiek. Každú guličku potom doslova HODÍME ! o dosku- urobí sa hlavička, do spodnej strany urobíme dierku na stopku s vareškou, habarkou,... a hneď nasadíme na stopku. Hlavička drží aj bez prilepovania bielkom. Skladujte v chladničke (kvôli žĺtku).

Čo budete potrebovať
Marcipán, môže byť aj iný druh, napr. z Lidlu, ale akýkoľvek oblievaný čokoládou je (podľa mňa) chutnejší z tohto množstva vyjde cca 50-60ks -záleží od veľkosti, mne tento x vyšlo 55ks
Všetko spolu
Zmiešané dáme na 30min -1h do chladničky, lepšie sa z toho potom formujú guličky.
Olúpané marcipánové polvajce (zospodu orezané nožom)
Stopky
Urobíme guličku
Guličku hodíme na dosku - vznikne hlavička.
Do hlavičky urobíme habarkou, varechou, ... dierku na stopku
A potom... :-)
Nasadíme hneď na stopku.
Potom si z cesta urobíme toľko guličiek kolko máme stopiek- podla toho prispôsobíme aj ich veľkosť. Následne pokračujeme ako pri 1.hríbiku.
Hríbiky majú u všetkých velký úspech nielen pre svoj vzhľad ale aj pre chuť! vyskúšajte !