Veniec z mäska plnený vajíčkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 uvarených vajíčok + 1 nevarené, 1 veľká cibuľa, 2 PL oleja, 400g mletého hovädzieho mäsa, 600g mletého bravčového mäska, 3 PL majonézy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka a masť na vymastenie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

7 vajíčok uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Mleté mäsá zmiešame s 1 surovým vajíčkom, orestovanou cibuľou, majonézou a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, korením a prídáme aj 1-2 hrste strúhanky aby popila šťavu z mäska. Všetko dobre zmiešame. Formu na bábovku vymažeme tukom, vysypeme stúhankou a naplníme ju polovicou mäsa. V rovnomerných rozostupoch na mäsko ukladáme uvarené vajcia a zľahka ich vtlačíme do mäsovej hmoty. Prikryjeme ich druhou polovicou mäsa a dáme piecť do rúry (160 stupňov asi 50-60 minút). Inak receptík je z telemagazínu 17/2011

takto to vyzeralo po upečení