Plnené čokoládové kvetinky v bielej čokoláde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180 g masla,70 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko,1 žĺtok, 1PL kakaa, pol ČL škorice. Plníme parížskym krémom alebo karamelovým zo salka a masla, alebo maslovým. Podľa vlastnej chuti. Zdobíme namáčaním v čokoláde a rôznymi posypmi či marcipánovými kvetinkami.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a dáme na hodinku - dve do chladničky. Cesto vytiahneme a rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 3-4 mm hrúbky. Pečieme na mierne vymastenom plechu približne 10 min pri 170-180 stupňoch. Necháme vychladnúť a potom plníme parížskym krémom, alebo krémom zo salka s maslom, alebo akýmkoľvek krémom podľa vlastného uváženia.