Nepečený keksíkový koáčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky Marína keksov, 2 balíčky Indianiek, rum. Na krém - 500ml mlieka, 1 Zlatý klas, 1 zarovnanú PL hladkej múky, 250 g masla, 200g práš. cukru, 1 balíček vanil. cukru. Na čokoládovú polevu - čokoládu a stužený tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si krém - 100ml mlieka rozmiešame so Zlatým klasom a múkou. Vlejeme do 400ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vyhladnúť. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanil. cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Ďalej - Marina keksy a Indiánky pokropíme rumom ale nie veľmi aby sa nelámali. Spájame ich striedavo biely a kakaový s pripraveným krémom. Vytvoríme hranol z keksov, vyrovnáme ho a nakoniec ho potrime zvyšným krémom aby sa hranol urovnal. Roztopíme si čokoládu. Koláčik nakoniec polejeme čokoládovou polevou a necháme niekoľko hodín odležať aby koláčik zmäkol. Krájame ho šikmo. Môžeme podávať so šľahačkou.

spôsob krájania