Dupľovaná roláda...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak ešte jedna roládka, /vlastne dvojitá/, ak poznáte, nevadí, ak nie, tak vyskúšajte, určite sa oplatí:***Cesto 1.: 4 žĺtky, 4 bielky, 100g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku- bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom a postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov /asi 15-20 minút/. Ešte horúce zvinieme do obrúska a necháme vychladnúť. ***Cesto 2: 4 žĺtky, 4 bielky, 100g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 20g zomletých orechov a 2 PL kakaa- postup je rovnaký ako u prvého cesta, len do múky okrem kypriaceho prášku pridáme ešte kakao a orechy, po upečení samozrejme stočíme do nového obrúska alebo utierky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: 250g masla, 200g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 150g zomletých orechov, 2 PL kakaa, 3 dl mlieka - zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po častiach všľaháme vychladnutý puding a orechy. Plnku rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao. Najskôr si rozvinieme tmavú roládku, potrieme svetlým krémom a znovu zavinieme. Potom si odvinieme svetlú roládu a natrieme tmavou plnkou. Do stredu položíme tmavú naplnenú roládu a stočíme. necháme dobre stuhnúť a polejeme čokoládou.