Punčový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na biele pláty: 2 x 4 vajíčka, 4 PL teplej vody, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1/2 vanilkového pudingu, na 4 vajíčka 1 ČL prdopeč. Na ružový plát: 6 vajíčok, 6 PL teplej vody, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 jahodový alebo malinový puding, trošíčku červenej potr. farby. Ríbezľový džem, rum, sirup, tuhý ovocný čaj. 2 cukrové polevy Dr. Oetkar.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pláty: najprv si mixérom vymiešame žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom, počas mixovania pridávame vodu potom múku a nakoniec puding - toto všetko môžeme stále mixérom. Potom si vymiešame tuhý sneh a už len jemne zľahka vmiešame do pudingovej hmoty. Už len vareškou!!! lebo by Vám cesto spadlo a bolo by ťažké..
Takto si pripravíte všetky pláty. Ja si pečiem bledé pláty naraz na teplote približne 170 stupňov v teplovzdušnej rúre, jeden na druhej mriežke a druhý na štvrtej mriežke približne 15 min. podľa oka a podľa potreby. Ten červený pečiem klasicky v strede rúry pri tej istej teplote i približne ten istý čas. Treba si to odsledovať podľa farby. Dva biele pláty si natriete jemne kyslastým džemom - najlepší je ríbezľový. Prvý biely plát natretý džemom si položíte na papier na pečenie a naň položíte hrubší červený plát. Pripravíte si 0,5 l tuhého ovocného čaju. Na pol litra vody dám vylúhovať aj 4 sáčky čaju. Prilejete rum podľa chuti a sirup. Týmto sirupom nalejete červený plát. Potom na tento plát položíte druhý biely plát džemovou stranou na červený plát. Takto nachystané pláty prikryte ďalším plechom a rovnomerne zaťažte aspoň na 12 hodín. Potom odstráňte plech a polejte cukrovou polevou. Píšem dve, lebo jedna je málo, rez by nebol pekný. mali by ste priesvitné miesta. Nechajte dobre stuhnúť a nakrájajte. Krájajte pomaly a pozorne, aby ste mali krásne úhľadné rezy. :)