Mocca roláda...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Možno pre niekoho dôverne známa, ale možno ju niekto ešte nepozná: *** Cesto: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1 PL oleja, 2 PL kakaa, 1 ČL kypriaceho prášku. Bielka vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a olejom, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a zľahka tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov. Po upečení zvinieme do navlhčeného obrúska a necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme krémom a znovu zvinieme. Polejeme čokoládou a necháme stuhnúť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Krém: 2 vajcia šľaháme nad parou so 100g kryštáľového cukru asi 20 - 25 minút. Potom do horúcej zmesi vmiešame 1 - 2 ČL Nesky a necháme vychladnúť. Zmes vyšľaháme s 250g zmäknutého masla.