Jahodova "pena" zo zele

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jahodove zele, slahacka, voda.....
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduchy, osviezujuci, nepeceny dezert .....
 |
zele pripravte podla navodu na obale s tym rozdielom, ze ju pripravite z mensieho mnozstva vody ako je pisane; vacsinou sa zarabaju s 500 ml horucej vody, tak dajte len 400 ml zvysok sa nahradi slahackou....ja som robila asi 1,5 l a bolo toho viac nez dost:-))))) |
 |
zele dajte stuhnut a medzitym vyslahajte polovicu slahacky (1 dcl-1.5 dcl) mierne ju osladte..... |
 |
ked vidite, ze zele zacina tuhnut (malo by mat konzistenciu ako surove bielka) zmes zacnite slahat , slahajte take 2 minuty.... |
 |
mala by z toho vzniknut takato pena.... |
 |
do peny primiesajte slahacku a premiesajte..... |
 |
penu vlejte bud do formy, alebo vyssich poharov, alebo misiek a dajte stuhnut.... |
 |
po stuhnuti ozdobte jahodami..... |
 |
a slahackou.....ak robite penu do poharov mozte ju striedavo vrstvit so slahackou, alebo na spodok pohara dat jahody zaliat penou a ozdobit slahackou... |
 |
najlepsie chuti s kopcom slahacky a cerstvym ovocim..... |
 |
tu je zele, ktore som pouzila.... |