Jahodova "pena" zo zele



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jahodove zele, slahacka, voda.....

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchy, osviezujuci, nepeceny dezert .....

zele pripravte podla navodu na obale s tym rozdielom, ze ju pripravite z mensieho mnozstva vody ako je pisane; vacsinou sa zarabaju s 500 ml horucej vody, tak dajte len 400 ml zvysok sa nahradi slahackou....ja som robila asi 1,5 l a bolo toho viac nez dost:-)))))
zele dajte stuhnut a medzitym vyslahajte polovicu slahacky (1 dcl-1.5 dcl) mierne ju osladte.....
ked vidite, ze zele zacina tuhnut (malo by mat konzistenciu ako surove bielka) zmes zacnite slahat , slahajte take 2 minuty....
mala by z toho vzniknut takato pena....
do peny primiesajte slahacku a premiesajte.....
penu vlejte bud do formy, alebo vyssich poharov, alebo misiek a dajte stuhnut....
po stuhnuti ozdobte jahodami.....
a slahackou.....ak robite penu do poharov mozte ju striedavo vrstvit so slahackou, alebo na spodok pohara dat jahody zaliat penou a ozdobit slahackou...
najlepsie chuti s kopcom slahacky a cerstvym ovocim.....
tu je zele, ktore som pouzila....