SHREKOVA polievočka ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvý špenát * zemiaky * cibuľu * cesnak * vývar * soľ * korenie * slad. smotanu *

POSTUP PŘÍPRAVY

Což takhle dát si špenát ? ? ? Je bohatým zdrojom vitamínov A, C , E, K, minerálov , magnézia , jódu, železa, vápnika a kys.. šťavelovej. Podľa niektorých výskumov je to dobrý prostriedok na prevenciu rakoviny. Preto sa oplatí zaradiť ho do svojho jedálneho lístka.

1. Na oleji opražíme cibuľu.
2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a rozotretý cesnak.
3. Zalejeme vývarom, len aby boli zemiaky ponorené. Ochutíme soľou a korením.
4. Špenátové listy dôkladne umyjeme.
5. Pridáme k uvareným zemiakom a chvľku povaríme.
6. Polievku preložíme do nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme.
7. Vrátime do hrnca a pridáme sladkú smotanu. Podľa chuti ešte dochutíme.
8. Podávame s opečeným pečivom. Dobrú chuť.