SHREKOVA polievočka ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
čerstvý špenát * zemiaky * cibuľu * cesnak * vývar * soľ * korenie * slad. smotanu *
POSTUP PŘÍPRAVY
Což takhle dát si špenát ? ? ? Je bohatým zdrojom vitamínov A, C , E, K, minerálov , magnézia , jódu, železa, vápnika a kys.. šťavelovej. Podľa niektorých výskumov je to dobrý prostriedok na prevenciu rakoviny. Preto sa oplatí zaradiť ho do svojho jedálneho lístka.
 |
1. Na oleji opražíme cibuľu. |
 |
2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a rozotretý cesnak. |
 |
3. Zalejeme vývarom, len aby boli zemiaky ponorené. Ochutíme soľou a korením. |
 |
4. Špenátové listy dôkladne umyjeme. |
 |
5. Pridáme k uvareným zemiakom a chvľku povaríme. |
 |
6. Polievku preložíme do nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. |
 |
7. Vrátime do hrnca a pridáme sladkú smotanu. Podľa chuti ešte dochutíme. |
 |
8. Podávame s opečeným pečivom. Dobrú chuť. |