Kura v alobale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kura ( dnes som použila celé kura, rozporcírované na 4 kúsky, ale môžu to byť napr. iba stehná, kto čo má rád ), cibuľa ( veeeľa cibule ), slaninka, zemiačky a kto má aj čerstvá petržlenová vňať, zmes na potretie mäska

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame si cibuľku nie na drobno, ale na polmesiačiky, slaninku na plátky, zemiaky na plátky. Prichystáme si alobal. A ukladáme slanina, cibuľa, mäsko, ktoré potrieme zmesou, zemiačky. Zabalíme. Ale pozor nie na tesno, bude tam dosť šťavičky. Presvedčíme sa, či je dobré uzavretý alobal, aby nám tá šťava nevytiekla. Dáme do trúby piecť asi tak hodinu a štvrť. Dnes som piekla dlhšie, mala som vôčšie porcie.
ZMES 1 :ˇčervená paprika, solčanka a olivový olej.
ZMES 2: korenie na pečenie kuraťa, trošku roztopeného masla a strúčik cesnaku.

pripravené ingrediencie
vkladáme do alobalu ( spravila som batôžtek a ešte som dala jednu vrstvu alobalu cez to. Najlepšie je to vidieť na hlavnej foto.)
pripravené do trúby
dobrú chuť