Zemiakové knedličky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca. 3-4 porcie: 750 g uvarených zemiakov v šupke, 250 g hrubej múky, väčšia štipka soli, 1 vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarené zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť. Potom ich nastrúhame na jemno, osolíme, posypeme múkou (postupne pridávajte po menších množstvách - množstvo múky závisí od kvality zemiakov) a pridáme vajce. Vypracujeme hladké mäkké cesto. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich na dva rovnaké valčeky. Nožom porozdeľujeme na malé časti, z ktorých urobíme rovnako veľké guľôčky. Guľôčky vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú, povaríme ich ešte asi 2 minútky. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať v cediacej miske a podávame. (Knedličky môžete pripraviť aj na pare).
Je s tým celkom robota, ale všetci Vás budú chváliť ,) Najlepšie sú ku kačke a kapuste. Dobrú chuť!