Príloha k mäsku z kukuričnej krupice ( polenty)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g kukuričnej krupice, 800 ml bujónu, 100 ml smotany, 1 PL masla, cca 100 g strúhaného tvrdého syra, petržlen. vňať cca 1 PL, olej na opekanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Trošku zdĺhavý , ale dá sa zvládnuť. Tieto placičky sú fajn príloha k mäsu, možno niekomu budú chutiť aj samotné.

... tu som vyfotila kukuričnú krupicu, ktorú budeme potrebovať...
... do bujónu prilejeme smotanu a necháme prejsť varom...
... potom kukuričnú krupicu a varíme za občasného miešania cca 20 minút na miernom plameni. Pozor, až sa nám neprichytí!
.. takto vyzerá kaša pred koncom....
... pred koncom pridáme nastrúhaný syr a dobre premiešame....
...tak isto aj s maslom a vňaťou....
...tu je to maslo:o)
... uvarenú kašu odstavíme a vylejeme do formy vystlanej fóliou....
... dáme stuhnúť na chladné miesto...
...keď nám kaša poriadne vytuhne, mne teraz stihla v priebehu hodiny, keďže je zimisko vonku, tak si z nej povykrajujeme vykrajovačkami rôzne tvary. Zvyšok ,ktorý nám zostane si rukami namočenými vo vode ucapkáme na placičky....
... placičky z každej strany opražíme na oleji...
... a môžeme podávať, už nám chýba len mäsko... Príloha nie je suchá, vo vnútri je stále kašovitá, aj keď si pekne drží tvar, hodí sa podľa mňa nielen k mäsám so šťavou ....