
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jablká, mrkva, zeler, mletá škorica a med (prípadne namiesto toho škoricový cukor), šťava z pomaranča, olej na pokvapkanie (dávam rastlinný,nie olivový v tomto prípade),posekané vlašské orechy
POSTUP PŘÍPRAVY
úúúplne jednoduchá, určite tento šalát všetci poznáte, robím ho len s malou obmenou a to postrúhaným zelerom a chutí super:o)
![]() |
.. takže suroviny si očistíme, jablká a mrkvu dávam 50 na 50. V tomto prípade mám asi 0,5 kg mrkvy a toľko isto by malo ísť jabĺk, ale kvôli alergii som si postrúhala len jedno, ani to by som však nemala:o( . No a zeler nedokážem odvážiť, tak som ho odfotila... |
![]() |
...jablká a mrkvu si postrúhame na hrubšom strúhadle, zeler na jemnejšom, ochutíme škoricou a medom (prípadne škoricovým cukrom) podľa Vašej chuti, pokvápeme olejom a šťavou z pomaranča a môžeme pridať posekané vlašské orechy... |
![]() |
... šalát je najlepší na druhý deň, ak vydrží... dobrú chuť... |