Ananásové rezy.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na piškótu: 7 vajec, 7 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru...Oddelíme bielka od žĺtkov, vyšľaháme žĺtky s cukrom a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne na striedačku k žĺtkom pridávame sneh a polohrubú múku. Cesto rozdelíme na dve časti a každú zvlášť upečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 15 minút. Po vychladnutí si každú piškótu po dĺžke rozdelíme na 3 až 4 pásy /podľa šírky plechu :-)/.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na plnku si pripravíme 1 konzervu ananásu, ktorú si scedíme a zo šťavy si odložíme asi 50 ml. Okrem toho: ananásový sirup, 300g masla , 200g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, voda. Zmiešame ananásovú šťavu /okrem odložených 50 ml/, asi 1 dl ananásového sirupu a doplníme do 500 ml vodou, vmiešame žĺtky, Zlatý klas a uvaríme hustejší puding. Maslo vyšľaháme s cukrom a vmiešame vychladnutý puding. Cesto si rozdelíme na dve časti /budeme mať 2 x 3 alebo 2 x 4 pláty/. Spodný plát pokvapkáme šťavou z ananásu /ktorú sme si bokom odložili/, potrieme časťou plnky, posypeme nadrobno nasekaným ananásom, priložíme druhý plát, znovu pokvapkáme šťavou, potrieme plnkou a posypeme ananásom. Pláty jemne pritláčame a postup opakujem, kým na sebe nemáme polovicu plátov /3 alebo 4 /. Potom si to zopakujeme z druhou polovicou plátov. Takto nám vzniknú dva obdĺžniky, ktoré ešte potriem dokola plnkou a pofŕkame čokoládou alebo posypeme posekaným ananásom...