Čo dom dal

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balík cestovín ( ja som použila špirály ), zvyšky pečeného kuraťa, kúsok jemnej salámy vcelku ( ja som dala Šunkáčik ), cesnak, 2 Karičky, mlieko, oregano, mleté čierne korenie, soľ, olej, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme v slanej vode s 1 polievkovou lyžicou oleja. Kým sa varia, môžeme pripraviť omáčku :
Do hrnca nahádžame na kúsky pokrájané kuracie mäsko ( nám ostali prsia, keďže každý má radšej stehná ), kocôčky salámy, 2-3 prelisované strúčiky cesnaku, trojuholníčky syra, všetko zalejeme asi pol litrom mlieka, pridáme štipku čiernejo korenia a dve štipky oregana. Privedieme k varu a na malom plameni chvíľu povaríme. Podľa potreby prilievame mlieko.
Medzitým sa nám uvaria cestoviny, ktoré potom scedíme a opláchneme v sitku pod horúcou vodou. Dáme ich do misy, primiešame 2 plátky masla, premiešame, aby sa maslo roztopilo. Nakoniec zalejeme omáčkou. Nevadí, že je mierne tekutá, ona zhustne. Počas chladnutia občas premiešame, aby cestoviny, ktoré sú navrchu, neobschli. Podávame ihneď, alebo aj na druhý deň zohriate.