Nebeské kocky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc horúcej vody, 200g polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 200g práškového cukru, 3 kyslé smotany, capuccino prášok, piškóty, 1 šálka kávy, 2 PL rumu, poleva: 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače, MARGOT tyčinky
POSTUP PŘÍPRAVY
V našej rodine veeeeľmi obľúbený koláč, o ktorom môj muž hovorí, že je to "nebíčko v papuli". :-D\r\nZ ingrediencií na cesto upečieme piškótový korpus: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a napokon zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme 20min pri 160 stupňoch.\r\nKým cesto chladne, uvaríme si krém: z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustú kašu, do ktorej po vychladnutí vmiešame kyslé smotany a 2-3 PL capuccina. Polovicu krému natrieme na cesto, na to ukladáme piškóty namočené v káve s rumom. Na piškóty navrstvíme druhú polovicu krému. Šľahačky vvyšľaháme so stužovačmi, natrieme na plnku, dáme do chladničky odpočinúť. Margotky si nakrájame na malé kocky, koláč si pokrájame kocky, na každú položíme kúsok margotky. Ak sa vám podarí, je vhodné nechať koáč cez noc odpočinúť, aby si to na seba zvyklo :-)
 |
Z múky, vajec, oleja, cukru a vody urobíme piškótové cesto. |
 |
cesto pečieme cca. 20min pri 160 stupňoch |
 |
kým korpus chladne, z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustú kašu |
 |
uvarený puding za občasného miešania vychladíme |
 |
do vychladnutého pudingu vmiešame 3 kyslé smotany a 3 lyžice capuccina |
 |
na cesto natrieme polovicu krému a na to poukladáme piškóty namočené v káve s rumom |
 |
piškóty ukladáme vedľa seba a na ne natrieme druhú polovicu krému |
 |
vyšľaháme smotany so stužovačmi |
 |
vyšľahanú šľahačku natrieme na krém |
 |
margotky pokrájame na malé kúsky |
 |
koláč nakrájame na kúsky a na každú porciu položíme kocku margotky |
 |
po vychladnutí v chladničke servírujeme, dobrú chuť!!! |