Nebeské kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc horúcej vody, 200g polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 200g práškového cukru, 3 kyslé smotany, capuccino prášok, piškóty, 1 šálka kávy, 2 PL rumu, poleva: 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače, MARGOT tyčinky

POSTUP PŘÍPRAVY

V našej rodine veeeeľmi obľúbený koláč, o ktorom môj muž hovorí, že je to "nebíčko v papuli". :-D\r\nZ ingrediencií na cesto upečieme piškótový korpus: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a napokon zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme 20min pri 160 stupňoch.\r\nKým cesto chladne, uvaríme si krém: z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustú kašu, do ktorej po vychladnutí vmiešame kyslé smotany a 2-3 PL capuccina. Polovicu krému natrieme na cesto, na to ukladáme piškóty namočené v káve s rumom. Na piškóty navrstvíme druhú polovicu krému. Šľahačky vvyšľaháme so stužovačmi, natrieme na plnku, dáme do chladničky odpočinúť. Margotky si nakrájame na malé kocky, koláč si pokrájame kocky, na každú položíme kúsok margotky. Ak sa vám podarí, je vhodné nechať koáč cez noc odpočinúť, aby si to na seba zvyklo :-)

Z múky, vajec, oleja, cukru a vody urobíme piškótové cesto.
cesto pečieme cca. 20min pri 160 stupňoch
kým korpus chladne, z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustú kašu
uvarený puding za občasného miešania vychladíme
do vychladnutého pudingu vmiešame 3 kyslé smotany a 3 lyžice capuccina
na cesto natrieme polovicu krému a na to poukladáme piškóty namočené v káve s rumom
piškóty ukladáme vedľa seba a na ne natrieme druhú polovicu krému
vyšľaháme smotany so stužovačmi
vyšľahanú šľahačku natrieme na krém
margotky pokrájame na malé kúsky
koláč nakrájame na kúsky a na každú porciu položíme kocku margotky
po vychladnutí v chladničke servírujeme, dobrú chuť!!!