
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
900 gramov čerstvých paradajok 5 lyžíc masla 1 cibuľa soľ, čierne korenie špagety (500 gramov) syr na postrúhanie - my sme dávali Verenu - super syr, ktorý sme našli v Prahe, slaninka na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Po ráne strávenom na Pražskej tržnici, kde sme nakúpili čerstvú zeleninu, ovocie, ale aj syry a klobásky sme rozmýšľali, čo budeme variť na obed. Manžel sa ponúkol, že dnes bude variť on.
To sa veru nestáva tak často:-)
Menu podľa neho sú väčšinou špagety s kečupom z čoho sa raduje náš syn....
Dnes to nebolo inak, akurát, že namiesto kečupu urobil domácu paradajkovú omáčku. Lepšiu som veru ešte nejedla !
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Klasická italská kuchyně.
1. Čerstvé paradajky na 1 minútu ponoríme do vriacej vody, scedíme a trochy vychladnuté olúpeme a nakrájame na kúsky.
2. Do hrnca dáme paradajky, maslo, soľ a trošku čierneho korenia. Očistenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a dáme variť k paradajkám. Varíme 45 minút na miernom ohni bez pokrievky. Občas premiešame. Paradajky rozmačkáme na malé kúsočky. Pred podávaním vyhodíme cibuľu.
3. Špagety si uvaríme podľa návodu.
4. Slaninku pokrájame na kúsky a krátko opražíme. Slaninku sme taktiež zohnali na Pražskej tržnici a predávali ju Slováci z Topoľčian:-) Bola super, určite kúpime aj nabudúce. Syr nastrúhame.
Špagety scedíme a podávame preliate omáčkou, posypané slaninkou a syrom.
http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/paradajkova-omacka-s-cibulou-maslom.html