Rybie fašírky s rajčinovou omáčkou a knedľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pri obrazkoch

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri obrazkoch

Knedlu som robila podla Jana F. (Naja) ID 3566 - je fakt uzasna: 300ml mlieka, 1/2 kvasnic, 2 cl soli, 1 cl cukru, 500g polohrubej muky. Z kvasnic, mlieka a cukru urobit kvasok a zmiesat s ostatnymi prisadami. Nechat priblizne hodinu kysnut. Vytvarovat knedle, ktore nechame este pred parenim podkysnut asi 10 min. a parime v parnom hrnci (ale na utierke) 20 min. Po napareni poprepichujeme spajdlou.
1 bal. pangasius (1kg), 1 cibula, cca 4 struciky cesnaku, 2 vajcia, 5 PL ovsenych vlociek, rasca, sol, mck, majoranka, korenie na fasirky, struhanka - z tejto davky mi vyslo 14ks Rybu nechame rozmrazit, umyjeme ju a pomelieme na masovom mlynceku spolu s cibulou a cesnakom. Zmiesame s vajickami, ovsenymi vlockami a koreninami (davala som cca 2 cl a dochucovala som fasirkovym korenim). Pokial je to riedke tak mozeme zahustit zemlami/struhankou/ovsenymi vlockami. Vytvarujeme fasirky, obalime v struhanke a dame upiect na vymasteny plech (alebo vysmazit).
500g rajcinoveho pretlaku, 2 dcl vyvaru, 2 cl hladkej muky, 2 bobkove listy, 5 ks celeho cierneho korenia, 3 PL krystaloveho cukru, mck, sol, bazalka, oregano Z muky a trosky oleja si urobime zasmazku, ktoru zalejeme vyvarom a premiesame. Pridame pretlak, bobkac a cele korenie, cukor, sol, mck, bazalku a oregano. Nechame prejst varom a popripade este dochutime. Odstavime zo sporaka.